Emping. Kak Mah dan Kak Puan rajin buat benda ni. Benda ni dibuat masa padi pulut baru mula nak masak atau padi muda berisi penoh. Padi pulut tu di goreng tanpa minyak sekejap ( jgn sampai jadi berteh). Lepas tu masuk dalam lesung padi dan tumbuk sampai penyek. Asingkan isi dgn kulit tu dgn menampi. Makan gaul dgn nyoq muda parut...nak sedap boleh la tambah gula...nak lebih manis lemak2 masin tambah laa garam. Boleh kot komersialkan sikit..."paddyflake"..
True. Life. Story. Mengasak kembali memori masa lalu hingga kini. Bacalah. Ada sesuatu yang mungkin tidak anda temui semasa belajar di dewan pensyarah berhawa dingin. Yang baik mohon dikongsi, yang buruk mohon disisih.
Salam.
INGATAN: Artikel ini ditulis berdasarkan pengalaman serta pemerhatian kehidupan peribadi penulis. Terdapat kemungkinan isi-isi yang dikemukakan berbeza kepada setiap individu. Setiap pembaca berhak untuk tidak menerima bulat-bulat apa yang ditulis. Setiap teguran, komen dan sumbangan dalam sebarang bentuk amatlah dihargai.
Ahad, 29 Januari 2012
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan